new2
Відео
Відео про нашу кафедру
Галерея
З життя кафедри...
12860824
Фото викладачів кафедри
Бессараб Олександр Семенович

Бакалавр

Спеціальність 181 «Харчові технології»
Освітній рівень: бакалавр
Форма навчання: денна, дистанційна, заочна, заочна скорочена
Термін навчання: денна – 4 роки; денна скорочена – 2 або 3 роки; заочна/дистанційна – 4 роки 6 місяців; заочна скорочена/дистанційна скорочена – 2 роки 6 місяців або 3 роки 6 місяців

 

Напрям передбачає підготовку фахівців для підприємств з заморожування та холодильного зберігання харчової продукції, виробництва плодоовочевих консервів (овочеві закусочні консерви, овочеві натуральні
консерви, концентровані томатні продукти, овочеві соки і напої, квашені овочі та плоди, консерви для дитячого і дієтичного харчування), харчоконцентратів (кава та кавові продукти, чай та напої на основі чаю, приправи та спеції, снеки, концентрати перших обідніх страв і других обідніх страв, виробництво тютюнових виробів) та перероблення водних біоресурсів (напівфабрикати з риби, в’ялена і сушена і копчена риба, рибні консерви й пресерви, ікра).

 

Нині в Україні функціонує багато підприємств
різної потужності та форми власності, які динамічно розвиваються та нарощують потужності виробництва. Програма підготовки бакалаврів передбачає проходження технологічної та переддипломної практики на провідних підприємствах України.

 
Підготовка бакалаврів спрямована на вивчення студентами дисциплін, необхідних для їх майбутньої професійної діяльності, що дають цілісне
уявлення про біохімічні та фізичні перетворення компонентів сировини у технологічному процесі, характеризують призначення технологічних
операцій і закономірності перебігу процесів в залежності від технологічних параметрів. Студенти детально вивчають спеціальні дисципліни «Технології
зберігання, консервування та переробки плодів і овочів», «Фізико-хімічні основи технології консервної промисловості», «Основи кріогенних технологій», «Технологія сушіння». Важливим фактором є опанування
сучасними методами контролю технологічного процесу та якості готової продукції. Під час навчання студенти вивчають основи проектування підприємств, охорони праці, що дає змогу на високому рівні виконувати
дипломні проекти.

 

Робота майбутнього фахівця-бакалавра спрямована на контроль сировини, технологічного процесу, якості готової продукції та модернізацію існуючих технологій і обладнання, облік технологічних витрат і втрат,
забезпечення оптимальної організації виробничого процесу, поліпшення якості готової продукції, що є запорукою підвищення конкурентоздатності та
збільшення прибутку підприємства.
Майбутні фахівці можуть працювати на посадах інженера, змінного технолога, завідувача лабораторії, завідувача виробництвом, начальника цеху, начальника зміни, інженера з організації та керування виробництвом,
менеджера з продажу галузевого обладнання та сировинних інгредієнтів.

Поділитися у соц. мережах