Осіння пора багата на щедрі плоди, ягоди та гриби. Ось і сонячні вихідні пройшли із задоволенням для студентів спеціальності «Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів», які разом з наставником, доцентом кафедри технології консервування Віталієм Шутюком побували в лісі і зібрали непоганий врожай білих грибів, який вважається серед усього грибного царства королем.
Люблять цей вид грибів за неймовірно смачний смак, та хороший вигляд. Приємно поназбирувати в лісі цілий кошик білих грибів, які не можуть довго зберігатися у свіжому вигляді. Як один з варіантів – це їх висушування.
На кафедрі технології консервування працює нова сушильна установка марки DMG-9000, що дозволяє здійснювати термічну обробка сировини (висушування овочів, фруктів, грибів) в діапазоні температур від 10 до 250 °С при точності підтримання температури ± 1 °С. Особливістю шафи є постійність температури висушування, що забезпечується електричним нагрівачем, вентилятором, повітродувками і мікропроцесорною системою контролю температури.
Отже, зараз зі свіжої сировини студенти-заочники разом з викладачами кафедри Марією Жеплінською та Оксаною Точковою в лабораторних умовах знаходять оптимальні параметри висушування подрібнених грибів і вже скоро цей дар природи буде у висушеному вигляді милувати око, а згодом і стояти на столі!