new2
Відео
Відео про нашу кафедру
Галерея
З життя кафедри...
12860824
Фото викладачів кафедри
Бессараб Олександр Семенович
DSC09838
708
0
18.06.2014

«Київський маргариновий завод»

назад

Днями доцент кафедри технології консервування Світлана Матко разом зі студентами третього курсу, які навчаються за напрямом «Харчова технологія та інженерія» на факультеті бродильних, консервних і цукрових виробництв, провели виїзне практичне заняття з дисципліни «Хімія та технологія сировини» на підприємстві «Київський маргариновий завод» (КМЗ).  Голова правління підприємства Віра Бутенко (випускниця нашого університету) детально розповіла студентам про всі стадії виробництва (рафінація, дезодорація, освітлення тощо). 

 

КМЗ — підприємство потужністю 64,8 тис. тонн рафінованих жирів у рік, 48,60 тис. тонн маргаринової продукції і 7,9 тис. тонн майонезної, він понад п’ятдесяти років є «лабораторією» технологічних і маркетингових інновацій в олійно-жировій галузі. Саме це підприємство першим в Україні використало пальмову олію та її фракції; освоїло виробництво замінників молочного жиру за рецептурою, розробленою спільно з німецькими фахівцями. КМЗ у числі перших використовував зонтичний бренд — «Олком» — в просуванні продукції. Фахівець наголосила, що традиційно майонез Київського маргаринового заводу не містить крохмалю і виготовляється за класичною технологією. Виробництво столового маргарину також залишається одним із головних напрямків у діяльності підприємства — українські господині із задоволенням готують на ньому домашню випічку.

 

На внутрішньому ринку КМЗ успішно конкурує з транснаціональними компаніями, які володіють колосальними фінансовими та організаційними можливостями. За рахунок власного прибутку підприємство інвестує у виробництво — в 2005 році були введені додаткові потужності з дезодорації олії, в 2006 році — збільшені потужності з виробництва фасованих маргаринів. У 2007 році була оновлена майонезна лінія, а в 2009 році введена в експлуатацію лінію з фасування соняшникової олії в ПЕТ-пляшки. Місію підприємства можна сформулювати так: «Зберігаючи кращі традиції якості, ми робимо життя дорослих і дітей різноманітнішим і смачнішим».

Поділитися у соц. мережах
Відгуки
Залишити відгук

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

девять + 7 =