new2
Відео
Відео про нашу кафедру
Галерея
З життя кафедри...
12860824
Фото викладачів кафедри
Бессараб Олександр Семенович
11
515
1
18.06.2014

Нова генерація науковців

назад

18 червня на кафедрі технології консервування відбулися захисти кваліфікаційних робіт магістрантів. Свої наукові дослідження й розробки представили сім випускників, які обрали актуальні для сьогодення теми, ґрунтовно опрацювали їх й блискуче представили до уваги Державної екзаменаційної комісії (ДЕК). Оцінювали результати інтелектуальної праці магістрантів завідувач кафедри технології консервування, професор Олександр Бессараб, доцент цієї ж кафедри Марія Жеплінська, старший викладач безпеки життєдіяльності Галина Ашмаріна. Очолив роботу ДЕК академік Національної академії наук України, тричі лауреат Державної премії в галузі науки і техніки, заслужений діяч науки і техніки, директор Інституту технічної теплофізики НАН України, професор Анатолій Долінський. Секретар ДЕК – доцент кафедри технології консервування Оксана Точкова.

 

Всі магістри старанно підготувалися до захисту, вони представили не тільки ґрунтовні презентації своїх робіт, але й зразки продукції, отриманої під час лабораторних досліджень за темами дипломів. Зауважимо, що такі дослідження магістранти здійснювали як у лабораторіях кафедри технології консервування, так і в лабораторіях інших кафедр, а також у виробничих умовах, на підприємствах галузі.

 

Особливу зацікавленість викликали роботи Юлії Гончар щодо способів очищення соку з топінамбуру з отриманням концентрованого сиропу (науковий керівник – професор Олександр Бессараб), Оксани Шевчук, присвячена удосконаленню технології сушіння груш (науковий керівник – професор кафедри процесів і апаратів харчових виробництв Іван Малежик), Олександра Кузьменка, який розробив фруктові напої з додаванням екстрактів рослинної лікарської сировини.

 

Члени Державної екзаменаційної комісії відзначили інноваційність розробок магістрів, високий рівень їх виконання, а головне – доцільність їх впровадження у виробництво для забезпечення потреб населення у продуктах функціонального оздоровчого призначення.

 

Чергові захисти на кафедрі технології консервування підтвердили, що національна наука отримала нову когорту науковців із неординарним мисленням, цікавими ідеями й високоякісною фаховою підготовкою.

Поділитися у соц. мережах
Відгуки
Залишити відгук

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

3 + 10 =