new2
Відео
Відео про нашу кафедру
Галерея
З життя кафедри...
12860824
Фото викладачів кафедри
Бессараб Олександр Семенович
edc2834eca428fd13386e44418ac9a08
251
0
17.06.2015

Нова когорта науковців

назад

17 червня на кафедрі технології консервування розпочалися захисти дипломних кваліфікаційних робіт за освітньо-кваліфікаційним рівнем «Магістр» денної форми навчання.

Впродовж років навчання студенти кафедри старанно вивчали найменші нюанси свого майбутнього фаху, ґрунтовно займалися науковими дослідженнями й на захисти своїх дипломних проектів вийшли, як то кажуть, «у всеозброєнні».

Оцінювала науковий доробок пошукачів Державна екзаменаційна комісія, до складу якої увійшли: завідувач кафедри технології консервування, професор Олександр Бессараб, доценти кафедри Марія Жеплінська і Оксана Точкова (секретар ДЕК) та старший викладач кафедри безпеки життєдіяльності Галина Ашмаріна. Очолив роботу ДЕК академік Національної академії наук України, тричі лауреат Державної премії в галузі науки і техніки, заслужений діяч науки і техніки, директор Інституту технічної теплофізики НАН України, професор Анатолій Долінський.

У перший день захистів свої інтелектуальні напрацювання представили сім магістрантів. Всі вони зуміли вразити членів ДЕК і присутніх на захисті викладачів і студентів, а також гостю – завідувача відділу Інституту технічної теплофізики НАН України, доктора наук, професора Юлію Шурчкову, високим рівнем проведених наукових досліджень, актуальністю обраних тем, вагомою практичною значимістю отриманих результатів.

Велику зацікавленість викликали дослідження процесу очищення топінамбурного екстракту з використанням вапняного молока, виконані Ольгою Бендерською під керівництвом професора Олександра Бессараба; робота Галини Петрук, що отримала буряковий порошок підвищеної якості (науковий керівник – доцент Марія Жеплінська), процеси сушіння томатів, які вивчала Оксана Сахаренко спільно з науковим керівником, професором Олександром Бессарабом, використання амарантової олії в продуктах дитячого харчування, запропоноване Олександрою Черчович (науковий керівник – доцент Оксана Точкова).

Представивши свої дослідження, визначені оптимальні параметри оброблення сировини та виготовлення продукту, розроблені технологічні та апаратурно-технологічні схеми, математично-статистичні моделі, зроблені економічні розрахунки та нормативно-технічну документацію, магістранти не менш ґрунтовно відповіли на численні запитання прискіпливої комісії, яку цікавило і технологічні деталі ведення досліджень, і обґрунтування обраних сортів сировини, і терміни та параметри зберігання отриманої продукції, і способи використання розробок у харчуванні, медицині тощо.

Рецензенти, якими виступили спеціалісти кафедри процесів і апаратів харчових виробництв, відзначили достовірність отриманих результатів, практичну значимість і високу якість виконаних робіт.

 

Поділитися у соц. мережах
Відгуки
Залишити відгук

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

два × 5 =