new2
Відео
Відео про нашу кафедру
Галерея
З життя кафедри...
12860824
Фото викладачів кафедри
Бессараб Олександр Семенович
kons-32-21-06-2019
Успішне сходження до вершин наукового Олімпу молодого науковця кафедри технології консервування 21.06.2019
21 червня успішно захистила дисертацію «Удосконалення технології томатних соусів із додаванням пасти із насіння томатів» на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.13 – технологія консервованих і охолоджених харчових продуктів старший викладач кафедри технології консервування Ольга Бендерська. Науковий керівник – професор Олександр Бессараб.   Дисертаційне дослідження було присвячене вдосконаленню та науково-технічному обґрунтуванню технології перероблення томатів для отримання томатних соусів із додаванням пасти із томатного насіння. Під час роботи за темою здобувач вивчила технологічні властивості томатів технічної та фізіологічної стиглості, встановила раціональні методи зменшення кількості глікоалкалоїдів томатів, дослідила вплив...
3 переглядів, відгуків немає
детальніше
02
«Основи кріогенних технологій» 07.05.2019
За доброю багаторічною традицією на кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки відбулося лабораторне заняття для студентів групи ТК-3-9 ск кафедри технології консервування.   Заняття відбулося в рамках вивчення дисципліни «Основи кріогенних технологій». Асистент Гришуков Юрій Олександрович детально розповів студентам принципи роботи промислових та побутових холодильних установок та основні особливості їх роботи та відмінності будови.   Лабораторна робота супроводжувалось наочною демонстрацією, що викликало неабиякий інтерес студентів та безліч додаткових питань.   [gallery columns="5" link="file" ids="2908,2909,2910,2911,2912"]
56 переглядів, відгуків немає
детальніше
060
Ювілейна 85-та Міжнародна наукова конференція 12.04.2019
11 квітня в університеті розпочала роботу ювілейна 85-та Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті», традиційними учасниками якої стали молоді науковці з усіх куточків України, близького і далекого зарубіжжя.   Кафедра технології консервування традиційно представила окрему наукову секцію. Урочисто відкрив роботу секції професор кафедри Віталій Шутюк, який тепло привітав молодих науковців, побажав плідної й цікавої роботи та відзначив значущість наукових пошуків в сфері перероблення плодово-овочевої сировини, як однієї із найбільш вагомих для України. Очолила роботу секції старший викладач...
52 переглядів, відгуків немає
детальніше
02
День гостинності та зустріч в рамках програми IBS Education 01.04.2019
25 березня в університеті НІХТ пройшов «День гостинності», а 26 березня зустріч з потенційними абітурієнтами в рамках програми IBS Education. Колектив кафедри технології консервування прийняла активну участь у цих заходах. Професор Шутюк Віталій Володимирович та доцент Точкова Оксана Василівна познайомили гостей з навчальною лабораторією кафедри.   Відвідувачі ознайомились з процесами концентрцвання яблучного соку на вакуумному ротаційному випарювачі, екстрагування в ректорі водяною «сорочкою» та якірною мішалкою та роботою електронного мікроскопа.   В дружній та позитивній атмосфері гості провели дегустацію фрутового желе, що готується в рамках лабораторної роботи.   Своїми науковими здобутками...
45 переглядів, відгуків немає
детальніше
05
Cтартували захисти дипломних магістерських проектів 20.02.2019
На кафедрі технології консервування стартували  захисти дипломних магістерських проектів студентів  денної та заочної форм навчання освітніх програм  «Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів» та «Технології харчових концентрованих продуктів на основі фруктово-овочевої сировини, чаю, кави та прянощів». Магістрантів із цією знаковою подією привітали завідувач кафедри, професор Олександр Бессараб та викладачі кафедри. Екзаменаційну комісію очолив генеральний директор ТОВ «Chr. Hansen Україна», доктор технічних наук Олександр Чагаровський.   Компанія «Chr. Hansen» — є транснаціональною компанією в сфері біотехнології, яка розробляє рішення на основі натуральних інгредієнтів для харчової промисловості. Компанія є лідером...
63 переглядів, відгуків немає
детальніше