new2
Відео
Відео про нашу кафедру
Галерея
З життя кафедри...
12860824
Фото викладачів кафедри
Бессараб Олександр Семенович
02
Музей Шевченка 19.06.2014
Студенти І та ІІІ курсів напряму підготовки "Харчові технології та інженерія" в рамках святкування 200-річчя з дня народження Т.Г.Шевченка разом з доцентом кафедри технології консервування Світланою Матко провели цікаво-захоплюючу оглядову екскурсію в музей Кобзаря.   Після проведення реконструкції музей набув ще більшого колориту та дозволив студентам зануритися в ті часи, коли жив і творив великий геній українського народу. Час пройшов так швидко, але в пам'яті кожного студента назавжди закарбуються картини, речі, першодруки Шевченка.   [gallery link="file" ids="808,809,810,811,812,813,814"]
681 переглядів, 2 комментария
детальніше
11
Нова генерація науковців 18.06.2014
18 червня на кафедрі технології консервування відбулися захисти кваліфікаційних робіт магістрантів. Свої наукові дослідження й розробки представили сім випускників, які обрали актуальні для сьогодення теми, ґрунтовно опрацювали їх й блискуче представили до уваги Державної екзаменаційної комісії (ДЕК). Оцінювали результати інтелектуальної праці магістрантів завідувач кафедри технології консервування, професор Олександр Бессараб, доцент цієї ж кафедри Марія Жеплінська, старший викладач безпеки життєдіяльності Галина Ашмаріна. Очолив роботу ДЕК академік Національної академії наук України, тричі лауреат Державної премії в галузі науки і техніки, заслужений діяч науки і техніки, директор Інституту технічної теплофізики НАН України, професор...
659 переглядів, 1 відгук
детальніше
DSC09838
«Київський маргариновий завод» 18.06.2014
Днями доцент кафедри технології консервування Світлана Матко разом зі студентами третього курсу, які навчаються за напрямом "Харчова технологія та інженерія" на факультеті бродильних, консервних і цукрових виробництв, провели виїзне практичне заняття з дисципліни "Хімія та технологія сировини" на підприємстві "Київський маргариновий завод" (КМЗ).  Голова правління підприємства Віра Бутенко (випускниця нашого університету) детально розповіла студентам про всі стадії виробництва (рафінація, дезодорація, освітлення тощо).    КМЗ - підприємство потужністю 64,8 тис. тонн рафінованих жирів у рік, 48,60 тис. тонн маргаринової продукції і 7,9 тис. тонн майонезної, він понад п'ятдесяти років є «лабораторією»...
1162 переглядів, відгуків немає
детальніше
01
Наші дипломовані бакалаври! 17.06.2014
На кафедрі технології консервування другий поспіль захист бакалаврських дипломних проектів у студентів 4 курсу напряму підготовки "Харчові технології та інженерія" відбувся не менш успішно, як і перший. Доповідачі членам Державної екзаменаційної комісії продемонстрували свої технічні рішення і на високому рівні захистили проекти. Адже час, проведений восени на практиці на ВАТ "Ніжинський консервний завод" не пройшов даремно: там студенти теоретичні знання підкріпили практичними навичками,і тому сьогодні блискуче змогли відповісти на всі поставлені запитання. Мало того, вони представили свої наукові розробки, які можна втілювати в життя.   Попереду ще один захист для...
538 переглядів, 1 відгук
детальніше
02
Продовження захистів 16.06.2014
Продовження захистів на кафедрі технології консервування для отримання освітньо-квалікіційного рівня "Спеціаліст" підтвердили високий теоретичний рівень знань студентів, які достойно відстояли свої позиції і запропонували Державній екзаменаційній комісії (голова комісії - завідувач хімічним відділенням Центральної лабораторії з переробки плодоовочів, картоплі та винограду) впровадження в консервній галузі харчової промисловості. Оригінальні технічні рішення і розроблення нових видів консервної продукції, зберегення ергозерусурів та збільшення рентабельності на підприємствах - це лише частина того, що представили вже дипломовані спеціалісти зі спеціальності "Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів".   Комісія відмітила відмінні знання студентів і...
351 переглядів, відгуків немає
детальніше