new2
Відео
Відео про нашу кафедру
Галерея
З життя кафедри...
12860824
Фото викладачів кафедри
Бессараб Олександр Семенович
IMG_3315
202
0
29.10.2014

Виїзне заняття студентів-консервщиків

назад

Студенти 4 курсу спеціальності «Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів» разом із доцентом кафедри технології консервування провели виїзне засідання на Київському дослідному хлібозаводі в рамках безпосереднього ознайомлення з технологічним обладнанням при виробництві хлібобулочних виробів і порівняння такого з обладнанням консервного виробництва.
Київський дослідний хлібозавод, а нині виробничий цех № 4, свою першу продукцію випустив у 1965 р., і це був перший у повоєнні роки новозбудований завод в столиці.

 
Його потужність становила 65 т хлібобулочних виробів на добу. Незабаром на хлібозаводі модернізували кілька виробничих ліній: замість лінії з тупиковою піччю ФТЛ встановили дослідну лінію А2-ХЛП з тунельною піччю ПХК-16. На чотирьох лініях з’явилися автоматичні укладачі тістових заготовок у вистоювальні шафи, було механізовано їх пересадку на под печі.
Була введена в дію перша в країні комплексно-механізована лінія виробництва дрібноштучної продукції – булочки «Дніпровської (нині булочка «Малятко»), яка користуються незмінною популярністю у покупців, особливо дітей; згодом на цій лінії впровадили безперервне тістоприготування та установку для підготовки молочно-цукро-сольового розчину.

 
Новий хлібозавод став базовим у справі освоєння і дослідження перших зразків вітчизняного устаткування, нової техніки і технології в заводських умовах, що вимагало напруженої роботи всіх працівників, насамперед інженерних кадрів. У 1977 р. завод набув статусу дослідного. Введення в дію двох печей малої потужності дало змогу значно розширити асортимент здобних виробів, які користуються постійним попитом у покупців.
Будівництво механічних майстерень, упровадження автоматів для пакування продукції, влаштування нових побутових приміщень, відкриття нового фірмового магазину, – далеко не повний перелік робіт, виконаних протягом останніх декількох років.

 
В 2010 році на Дослідному хлібозаводі закінчилася реконструкція технологічної лінії № 5 зі встановленням нової печі Г4-ХП 2,1-50-01 виробництва Шебекінського машзаводу та шафи остаточного вистоювання ТОВ «Краяни». Наразі модернізовано тістоприготувальну ділянку (встановлені шнеки подачі борошна Spiromatik, дозування компонентів ТОВ «Авіарм», тістомісильна машина Прима-300).
На новій лінії планується виготовлення хлібобулочних виробів, зокрема хлібу пшеничного, арнауту, козацького та хлібців висівкових. Економічний ефект буде досягатися за рахунок оптимізації тістоприготування та безпосередньо процесу випікання виробів в новій печі.

 
Сьогодні на дослідному хлібозаводі виготовляють понад 40 найменувань високоякісних хлібобулочних виробів. Серед них арнаут, український, хліб пшеничний «Київський», батон «Нива». Декілька років тому підприємство налагодило випуск короваїв – обрядового хліба, що супроводжує урочисті події та свята. В середньому за рік на пекарні виробляється 600 тонн продукції.
Час, затрачений на ознайомлення студентами технологічного процесу та обладнання для хлібопечіння, пройшов недаремно, адже тепер можна з впевненістю сказати, що і на вітчизняному обладнанні можна пекти запаший хліб і здобу, а головне ця продукція — є смачною і корисною для людей.

 

Поділитися у соц. мережах
Відгуки
Залишити відгук

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

15 − 8 =