new2
Відео
Відео про нашу кафедру
Галерея
З життя кафедри...
12860824
Фото викладачів кафедри
Бессараб Олександр Семенович
05
599
1
05.06.2014

З першого врожаю — перша консервація!

назад

Однією з перших сировин для консервної галузі в червні є полуниця, така соковита і яскрава, що приваблює чи не кожну людину. Тож студенти і викладачі кафедри технології консервування не забарилися і зразу ж приступили до варіння варення з цієї ягоди.

 
На кафедрі створена сучасна науково-дослідна лабораторія, в якій свої дослідження проводять в першу чергу магістранти та аспіранти.

 
Кафедра придбала нове устаткування – реактор марки IKA, в якому можливе автоматичне дозування середовищ в процесі виконання самого уварювання сировини без зупинки і порушення параметрів процесу. Таке обладнаня має дистанційне керування, що дозволяє на невеликій відстані від нього ним управляти. Проведені наукові дослідження випускницею-магістранткою Анною Вагіною довели, що процес уварювання полуниці необхідно здійснювати при температурі 65 °С, що дозволяє зберегти біологічно активні речовини в більшій кількості, ніж при уварюванні при атмосферному тиску.

 
Тож з вітаємо весь дружній колектив кафедри технології консервування з першою консервацією цьогорічного врожаю і бажаємо подальших успіхів у розробленні консервованих продуктів для населення України!

 

Поділитися у соц. мережах
Відгуки
Залишити відгук

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

пять × 2 =